ukenru
v-kazakhstani-znovu-vidklyuchili-internet-mobilniy-zvyazok-pratsyuye

В Казахстані знову відключили інтернет – мобільний зв'язок працює

 • 20453 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. В охопленому протестами Казахстані знову відключили інтернет, при цьому стільниковий зв'язок продовжує працювати. Про це пише УНН з посиланням на інтернет-журнал Vласть.

Деталі

Інтернет відключили в столиці Казахстану Нур-Султані та ще кількох регіонах ближче до 19 години, хоча вранці він ще працював.

У Казахстані останніми днями спостерігаються постійні перебої у роботі інтернету, не працює жоден месенджер.

Що було раніше

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Аті, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин та дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на фоні протестів іде у відставку.

Проте протести не вщухли.

У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що наказав силовикам відкривати вогонь на ураження по учасникам протестів без попередження.

Додамо

Інтернет у всьому Казахстані відключили 5 січня у розпал протестів у країні. Напередодні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв пообіцяв повернути казахам інтернет, але за деякі пости каратимуть.

Відключення інтернету коштувало Казахстану 189 млн. доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу