v-kazakhstani-vzhe-nastupnoho-roku-mozhe-rozpochatys-vyrobnytstvo-turetskykh-bpla

В Казахстані вже наступного року може розпочатись виробництво турецьких БПЛА

 • 33455 переглядiв

Казахстан почне виробництво турецьких БПЛА у 2024 році, ставши першою іноземною країною, де буде налагоджено виробництво турецьких безпілотників.

Виробництво турецьких безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Anka в Казахстані розпочнеться в 2024 році. Казахстан стане першою іноземною країною, де буде налагоджено виробництво турецьких безпілотників. Про це пише The Jamestown Foundation, інформує УНН

Деталі 

Астана й Анкара досягли угоди про спільне виробництво безпілотників у травні 2022 року. Тоді Kazakhstan Engineering і Turkish Aerospace Industries підписали меморандум про взаєморозуміння щодо військово-технічного співробітництва. 

Зазначається, що Казахстан стане першою іноземною країною, де буде налагоджено місцеве виробництво турецьких бойових безпілотників. Представник Turkish Aerospace Industries заявив, що метою компанії є "передача досвіду і технологій, щоб Казахстан міг самостійно виробляти безпілотні літальні апарати в майбутньому". 

Як пише The Jamestown Foundation, союзники Кремля в регіоні почали переглядати свої військові відносини з росією, відкриваючи для Туреччини можливість розширити свою присутність у регіоні. 

Казахстан - не єдина країна в регіоні, яка запустила виробництво іноземних бойових безпілотників. У травні 2022 року Таджикистан почав виробництво іранських дронів Ababil-2.

Доповнення

Виконавчий директор Baykar Халук Байрактар ​​заявив, що будівельні роботи на місцевій дочірній компанії Baykar, "Авіа Венчурс", зареєстрованій у Києві, просуваються згідно з планом. Відкриття заводу заплановано на 2025 рік.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Литві виступають за посилення контролю над іноземцями

     • 32721 переглядiв

    Густий туман порушив рух транспорту в Нью-Делі

     • 32567 переглядiв

    В Одесі чути постріли: працюють Сили оборони Півдня

     • 39630 переглядiв

    У Газі щонайменше 68 загиблих через ізраїльський авіаудар

     • 41253 переглядiв