ukenru
v-kanadi-zafiksuvali-pershi-tri-vipadki-shtamu-omikron-yaki-buli-zavezeni-iz-nigeriyi

В Канаді зафіксували перші три випадки штаму-"омікрон", які були завезені із Нігерії

 • 14762 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Міністр охорони здоров'я канадської провінції Квебек повідомив, що в регіоні виявили перший випадок захворювання на COVID-19 "Omicron", в результаті чого загальна кількість випадків в Канаді досягла трьох. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Міністр охорони здоров’я Квебеку Крістіан Дюбе також повідомив журналістам, що 115 мандрівникам, які приїхали з країн, які постраждали від нового варіанту коронавірусу, насамперед з Південної Африки, зателефонували та попросили ізолюватися та протестуватися на COVID-19.

Перший випадок в Квебеку був завезений мандрівником із Нігерії, повідомив директор охорони здоров'я Орасіо Арруда, так само, як і два інші випадки.

За останні 24 години Квебек повідомив про 756 нових випадків COVID-19.

Провінція обмежить зібрання в приватних будинках до 10 осіб.

"Наступні кілька тижнів будуть критичними", - додав Дюбе.

Додамо

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) класифікувала новий варіант COVID-19, виявлений у Південній Африці, як такий, що "викликає занепокоєння", минулого тижня.

Нині ВООЗ називає цей варіант "дуже високим" глобальним ризиком із "значною невизначеністю", причому випадки штаму-"омікрон" виявлені вже у Німеччині, Італії, Великій Британії, Бельгії, Гонконгу, Ізраїлі, Португалії, Австралії, Нідерландах.

Українські Національні Новини

Новини Світу