ukenru
v-izrayili-naukovtsi-viyavili-noviy-tip-starodavnoyi-lyudini

В Ізраїлі науковці виявили новий тип стародавньої людини

 • 23755 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Дослідники, що працюють в Ізраїлі, визначили раніше невідомий тип стародавньої людини, який жив разом з нашим видом більш 100 000 років тому. Про це пише УНН з посиланням на журнал Science.

Деталі

Вони вважають, що останки, виявлені недалеко від міста Рамла, являють собою одного з "останніх виживших" дуже древньої групи людей.

Знахідки складаються з часткового черепа і щелепи людини, що жила між 140 000 і 120 000 років тому.

Члени команди вважають, що ця людина походить від більш раннього виду, який, можливо, поширився за межі регіону сотні тисяч років тому і дав початок неандертальцям в Європі і їх аналогам в Азії.

Вчені назвали недавно виявлену лінію "типом Нешер Рамла Хомо".

Доктор Хіла Мей з Тель-Авівського університету сказала, що це відкриття змінило історію еволюції людини, особливо нашу картину появи неандертальців. Загальна картина еволюції неандертальців в минулому була тісно пов'язана з Європою.

"Все почалося в Ізраїлі. Ми припускаємо, що джерелом населення була місцева група, - сказала вона. - У міжльодовиковому періоді хвилі людей, народ Нешер Рамла, мігрував з Близького Сходу в Європу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійські вчені виявили нову стадію еволюції людини

Команда вважає, що перші члени групи Nesher Ramla Homo вже жили на Близькому Сході близько 400 000 років тому.

Дослідники помітили схожість між новими знахідками і стародавніми "донеандертальскими" групами в Європі.

Доктор Мей передбачає, що ці люди були предками неандертальців.

За її словами, європейський неандерталець фактично з'явився тут, в Леванте, і мігрував до Європи, схрещуючись з іншими групами людей".

Інші подорожували на схід, до Індії і в Китай, сказав професор Ісраель Гершковіц, припускаючи зв'язок між східно-азіатськими архаїчними людьми і неандертальцями в Європі.

"Деякі скам'янілості, знайдені в Східній Азії, виявляють риси неандертальців, як і Нешер Рамла", - сказав він.

Дослідники засновують свої твердження на схожості рис між ізраїльськими скам'янілостями і копалинами, знайденими в Європі і Азії, хоча їх твердження є спірними. Професор Кріс Стрінгер з Музею природної історії в Лондоні, Велика Британія, нещодавно проводив оцінку китайських людських останків.

"Нешер Рамла важливий для ще більшого підтвердження того, що в той час в регіоні співіснували різні види, і тепер у нас така ж історія в Західній Азії, - сказав він. - Однак, я думаю, що на даний момент це занадто великий стрибок, щоб пов'язувати деякі з древніх ізраїльських скам'янілостей з неандертальцями. Я також здивований припущеннями про будь-які особливі зв'язки між матеріалом Нешер Рамла і скам'янілостями в Китаї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антропологи знайшли сліди схрещування неандертальців з Homo sapiens: визначили по зубах

Останки Нешер Рамла були знайдені в місці в районі, часто відвідуваному доісторичними людьми. Можливо, це було місце, де вони полювали на дику худобу, коней і оленів, про що свідчать тисячі кам'яних знарядь і кісток добутих тварин.

Згідно з аналізом доктора Йосі Зайднера з Єврейського університету в Єрусалимі, ці інструменти були сконструйовані таким же чином, як і сучасними людьми того часу.

"Було дивно, що архаїчні люди використовували інструменти, зазвичай пов'язані з Homo sapiens. Це говорить про те, що між цими двома групами була взаємодія", - повідомив доктор Зайднер.

"Ми думаємо, що навчитися створювати інструменти можна тільки за допомогою візуального або усного навчання. Наші результати показують, що еволюція людини далека від простого і включала в себе безліч розосереджень, контактів і взаємодій між різними видами людей".

Українські Національні Новини

Новини Світу