v-istoriyi-pvk-vagnera-nastupaye-kinets-vazhlivoyi-vikhi-britanska-rozvidka

В історії пвк "вагнера" наступає кінець важливої віхи - британська розвідка

 • 231594 переглядiв

Деталі

Найближчими днями російське угрупування "вагнера", ймовірно, звільнить останніх своїх засуджених-вербувальників зі служби за контрактом. Її схема вербування в'язнів за проектом "К" досягла свого піка на початку 2023 року, і за нею служили щонайменше 40 000 чоловіків.

Значна кількість помилуваних засуджених, ймовірно, прийме пропозицію продовжити службу у "вагнера" як професійні контрактники. Тим часом міністерство оборони росії перебрало на себе вербування в'язнів у "вагнера", прогнозують аналітики.

Цитата

"Кінець цієї схеми знаменує собою важливу віху в історії "вагнера" та війни росії в Україні. Солдати, надані проектом "К", дозволили росії захопити Бахмут - одну з небагатьох її нещодавніх перемог. Проект перетворив "вагнера" на організацію, яка минулого місяця кинула прямий виклик владі президента путіна. Він також знаменує собою один з найкривавіших епізодів у сучасній військовій історії: впродовж кількох місяців було вбито до 20 000 призовників-засуджених", - йдеться у звіті.

Доповнення

На думку командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, з боку "вагнера" було великою помилкою повністю "залізти в Бахмут". Це призвело до шалених втрат в особовому складі, що фактично потягнуло за собою втрату боєздатності. На цей час створені всі умови для того, щоб повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами.

Наразі Бахмут перебуває у напівоточенні. Тактика випаленої землі, яку тут російські окупанти застосовували раніше, зараз грає проти них. Українські військові мають тактичний успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія ввела санкції проти пов'язаних із пвк "вагнер" осіб

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині ворожий ракетний удар знищив дві пожежні машини

     • 148256 переглядiв

    Окупанти на Луганщині посилюють пропускний режим - ОВА

     • 200288 переглядiв

    Україна може отримати F-16 до кінця року - Кірбі

     • 196187 переглядiв

    Кулеба про "зернову угоду": ми готові піти на будь-який ризик

     • 325151 переглядiв

    Сили оборони ведуть важкі бої біля Бахмута - Генштаб

     • 193450 переглядiв