ukenru
v-ispaniyi-zbirayutsya-vvesti-covid-pasporti-na-tli-zrostannya-vipadkiv-covid-19

В Іспанії збираються ввести COVID-паспорти на тлі зростання випадків COVID-19

 • 13869 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Стурбовані зростанням кількості випадків зараження COVID-19, деякі регіональні уряди Іспанії просять суди дозволити введення паспорту коронавірусу, який можуть допомогти контролювати поширення пандемії. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Уряди Країни Басків, Валенсії, Наварри та Каталонії заявляють, що готові стати першими автономними регіонами Іспанії, які запровадять паспорти COVID-19 для відвідування нічних клубів, барів, ресторанів та деяких публічних заходів. Але спочатку їм потрібен дозвіл суду.

Міністр охорони здоров'я уряду Басків Гоцоне Сагардуї заявив у вівторок, що адміністрація цього тижня подає офіційне клопотання до суду. У разі схвалення цей захід застосовуватиметься до людей віком від 12 років, які хочуть відвідувати заклади нічного життя з музикою чи танцями або ресторани з більш ніж 50 відвідувачами.

"Тенденція показує, що пандемія просувається з тривожними темпами зростання, — сказав Сагардуї на пресконференції. - Понад 50% зростання рівня (інфекції) за останні два тижні свідчить про прискорене зростання пандемії".

Про подібне рішення у понеділок оголосив глава регіонального уряду Валенсії Ксімо Пуїг.

Додамо

В Іспанії офіційно реєструють 82 випадки коронавірусу на 100 тисяч жителів, що значно вище, затвердженого в ЄС показника. Регіонами з найвищим рівнем захворюваності є Наварра (203 випадки на 100 тисяч жителів) і Країна Басків (174).

За останні сім днів в Іспанії від COVID-19 померли 85 людей, загалом в країні зафіксовано 87 716 смертей від пандемії.

Українські Національні Новини

Новини Світу