v-ispaniyi-parlament-obgovoryuye-noviy-termin-sanchesa-na-tli-protestiv-cherez-amnistiyu-separatistam

В Іспанії парламент обговорює новий термін Санчеса на тлі протестів через амністію сепаратистам

 • 37175 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. У парламенті Іспанії в середу почали обговорення нового терміну повноважень виконувача обов'язків прем'єр-міністра країни Педро Санчеса, пропозиція якого про амністію каталонським сепаратистам в обмін на підтримку викликала протести, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Отримавши підтримку каталонських сепаратистських партій "Хунтс" (Junts) та "Республіканська партія Каталонії" (ERC), а також інших регіональних партій, соціалісти Санчеса (PSOE) заявляють, що мають достатньо підтримки, щоб здобути перемогу на голосуванні, запланованому на четвер.

"Немає процвітання в розбраті, ми повинні зробити поштовх до співіснування та прощення", - сказав Санчес законодавцям у Мадриді.

Він захищав законопроект щодо амністії, який опозиція назвала неконституційним.

"Ми переконані, що об'єднана Іспанія - це найкраща Іспанія", - сказав він, викликавши, як описує видання, "видимий дискомфорт серед деяких каталонських сепаратистів, які все ще сподіваються на незалежність багатого регіону через референдум".

Праві опозиційні законодавці під час виступу Санчеса назвали його "безсоромним" та "брехуном", що змусило втрутитися спікера палати представників.

Альберто Нуньєс Фейхоо, лідер консервативної "Народної партії" (PP), звинуватив Санчеса у "патологічних амбіціях" та "політичній корупції", коли він обміняв амністію на особисту вигоду. Звертаючись до Санчеса, він додав: "Історія не амністує вас, можу вас запевнити".

Очікується, що нова заявка Санчеса на посаду прем'єр-міністра, який перебуває при владі з 2018 року, набере 179 голосів за і 171 проти в асамблеї, що складається з 350 членів.

Доповнення

Угода про амністію викликала хвилю протестів у всій Іспанії. Влада заявила, що 80 000 людей зібралися в Мадриді в неділю, а десятки тисяч взяли участь у демонстраціях у Гранаді та Севільї. За словами офіційних осіб, у середу в Мадриді зібралося понад 500 протестувальників.

Лідер "Народної партії" Фейхоо зазнав невдачі у своїй спробі стати прем'єр-міністром після липневих виборів.

Крайня ліва партія Sumar, як повідомляється, має стати молодшим партнером у коаліційному уряді.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Умєров представив нового командувача ССО особовому складу

     • 206396 переглядiв

    Зеленський зідзвонився із Президенткою Словаччини

     • 55509 переглядiв