v-irani-uvyaznena-nobelivskiy-laureat-rozpochala-goloduvannya

В Ірані ув'язнена нобелівська лауреатка розпочала голодування

 • 78560 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Лауреатка Нобелівської премії миру Наргіз Мохаммаді розпочала голодування в іранській в'язниці на знак протесту проти обмежень на медичне обслуговування для неї та інших ув'язнених, а також проти зобов'язання жінок носити хіджаб в Ісламській Республіці, повідомила в понеділок її сім'я, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

"Наргіз Мохаммаді сьогодні за допомогою повідомлення з в'язниці Евін повідомила своїй родині, що вона почала голодування кілька годин тому. Ми стурбовані фізичним станом і здоров'ям Наргіз Мохаммаді", - йдеться в заяві її сім'ї.

Мохаммаді відмовляється носити хіджаб, головний убір, який став обов'язковим для жінок у громадських місцях незабаром після ісламської революції 1979 року в Ірані.

Тюремна влада у відповідь відмовилася перевести Мохаммаді, яка страждає на серцево-судинні захворювання, у лікарню недалеко від Евіна для лікування.

У заяві сім'ї йдеться, що їй "терміново" була потрібна медична допомога за межами в'язниці.

"Сьогодні Наргіз оголосила голодування, протестуючи проти двох речей: політики Ісламської Республіки щодо затримки та нехтування медичною допомогою хворим ув'язненим… (і) політики "обов'язкового хіджабу" для іранських жінок", — ідеться в заяві.

Доповнення

51-річна правозахисниця Мохаммаді, яку нині утримують у тегеранській в'язниці Евін, була удостоєна в жовтні Нобелівської премії "за боротьбу проти пригноблення жінок в Ірані".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ірані ув'язнена нобелівська лауреатка розпочала голодування

     • 78560 переглядiв

    Барабанщик Slipknot залишив гурт

     • 98257 переглядiв