v-irani-drugu-nich-pospil-ne-vschukhayut-vulichni-aktsiyi-protesti-cherez-nestachu-vodi

В Ірані другу ніч поспіль не вщухають вуличні акції протесту через нестачу води

 • 22769 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Люди в декількох містах іранської провінції Хузестан в п'ятницю ввечері вийшли на вулиці в знак протесту проти відсутності води. Це друга подібна акція протесту. Про це інформує УНН з посиланням на Iran International.

Деталі

Найбільша акція протесту пройшла в Сусангерді, місті з населенням 120 тисяч осіб, розташованому поруч з ірано-іракським кордоном, з численним арабомовним населенням. Люди протестували і в декількох інших містах Хузестану, центрі нафтовидобутку Ірану, що забезпечує економічне життя країни.

Пізно ввечері в п'ятницю дорога з Ахваз, столицю провінції Хузестан, була перекрита. Сили безпеки втрутилися в протести і застосували сльозогінний газ і зброю щодо учасників протесту.

Інформації про можливі жертви немає, оскільки ЗМІ країни жорстко контролюються державою.

Користувачі в соціальних мережах повідомили про декількох травмованих, а також про смерть однієї людини.

Video of new protests tonight in Susangerd over water shortages is circulating on social media. This comes after the governor of Khuzestan denied that there were any such protests. #Iran pic.twitter.com/v7Xke3HE2u

— Iran International English (@IranIntl_En) July 16, 2021

Уряд відреагував на протести скликанням провінційного штабу управління надзвичайними ситуаціями. Лідер депутатів Хузестану в парламенті Ірану заявив на зустрічі, що роки відведення води з провінції призвели до нинішньої ситуації.

"Тепер безпеку Хузестану знаходиться під загрозою через людські помилки і неправильні рішення".

Доповнення

Іран знаходиться в розпалі тривалої посухи, яка в цьому році посилилася через зменшення кількості опадів взимку і навесні на 50%. Люди звинувачують уряд в багаторічному будівництві занадто великої кількості непотрібних гребель і перенаправленні води в інші райони.

Іранські офіційні особи заявили, що 8 000 сіл в країні відчувають гостру або серйозну нестачу води і покладаються на танкерні поставки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві за добу понад 170 нових випадків COVID-19

     • 16667 переглядiв

    Азербайджан заявив про обстріл з боку Вірменії

     • 17348 переглядiв

    Число жертв повені в Німеччині зросла до 133

     • 22610 переглядiв