ukenru
v-instituti-shalimova-peresadili-pechinku-vid-neridnogo-donora-16-richniy-divchintsi

В Інституті Шалімова пересадили печінку від нерідного донора 16-річній дівчинці

 • 13974 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Спеціалісти Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова пересадили печінку від нерідного донора 16-річній дівчинці, у якої, крім печінки, майже не працюють нирки. Про це УНН повідомляє з посилання на Інститут.

Цитата

"Спеціалісти Інституту пересадили печінку від нерідного донора 16-річній дівчинці, у якої, крім печінки, майже не працюють нирки. Донорський орган вперше в Україні лікарі планували розділити й таким чином урятувати ще одну дитину. Але, на жаль, не спромоглися", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що дівчинці планували пересадити частину донорської печінки, але через нестандартну будову органу його не змогли розділити. Тому дівчинці пересадили всю печінку.

Цитата

"Під час операції виконували постійний гемодіаліз він низкопоточний та дозволяє корегувати водно- електролітний баланс під час операції. Це дозволяє анестезіологам та хірургам працювати більш ослаблено, бути впевненими у своїх діях", - розповів завідувач відділу трансплантації та хірургії печінки Олександр Гриненко.

Доповнення

З 22 по 26 листопада спеціалісти Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова виконали дві родинні трансплантації нирки та зробили донорські забори двох печінок і однієї нирки.

В Національному інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова всього на рік виконується приблизно 60 операцій з трансплантації органів.

Українські Національні Новини

Суспільство