v-indoneziyi-zrostaye-rizik-lisovikh-pozhezh-sukha-pogoda-priyshla-ranishe-ochikuvanogo

В Індонезії зростає ризик лісових пожеж: суха погода прийшла раніше очікуваного

 • 194553 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Влада Індонезії заявила в понеділок, що кількість районів, де можуть виникнути лісові пожежі, подвоїлася за останній тиждень через суху погоду, що викликає побоювання з приводу широкомасштабних лісових пожеж ще до того, як у країні настане пік посушливого сезону, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними Індонезійського агентства зі пом'якшення наслідків стихійних лих (BNPB), кількість "гарячих точок", зареєстрованих у період з 17 по 23 липня, зросла до 12 701 з 6082 тижнем раніше.

За словами представника BNPB Абдула Мухарі, найбільше збільшення кількості "гарячих точок" було помічено в Калімантані, індонезійській частині острова Борнео, а також на Яві та Папуа.

«Хоча не всі гарячі точки перетворяться на осередки загоряння, ми все одно маємо бути пильними через значне зростання, яке ми спостерігаємо», — сказав він на брифінгу.

Він підкреслив, що Індонезія ще не досягла піку посушливого сезону, який очікується з серпня до початку вересня.

Метеорологічне агентство Індонезії заявило, що цього року в країні очікується найсуворіший посушливий сезон із 2019 року, частково через повернення погодних умов Ель-Ніньйо.

Абдул попередив людей, щоб вони не залишали багаття без нагляду та повідомляли про будь-яке значне падіння рівня води в торфовищах. Він також повідомив, що влада проводить повітряне патрулювання в шести пріоритетних провінціях.

Доповнення

Країна у Південно-Східній Азії пережила руйнівні лісові пожежі у 2015 та 2019 роках, які накрили країну та деякі частини регіону димом. За даними Світового банку, пожежі 2019 року завдали економічної шкоди у восьми провінціях Індонезії на суму близько 5,2 мільярда доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі