ukenru
v-indiyi-zafiksuvali-pershu-smert-vid-novogo-shtamu-koronavirusu-delta-plyus

В Індії зафіксували першу смерть від нового штаму коронавірусу "Дельта плюс"

 • 17234 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У штаті Мадх'я-Прадеш у центральній частині Індії зафіксували першу смерть зараженого новим штамом коронавірусу "Дельта плюс", загибла людина не була щеплена. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Indian Express.

Деталі

У штаті було зареєстровано загалом п'ять підтверджених випадків варіанту "Дельта плюс" - три з району Бхопала і два інших з району Удджайн.

"Наразі в штаті виявлено п'ять випадків варіанту "Дельта плюс", з них один пацієнт помер. Держава розробляє план виходу з ситуації", - сказав міністр штату Вішвас Саранг. 

Повідомляється, що четверо інших пацієнтів одужали. Їх зразки були зібрані в травні для секвенування генома, і, згідно з інформацією, вони пізніше дали позитивний результат на варіант "Дельта плюс".

Людина, яка загинула, ще не отримувала щеплення від коронавірусу. За словами Саранг, її чоловік завершив свій курс вакцинації. Він сказав, що чотири інших пацієнта, які дали позитивний результат на варіант "Дельта плюс" і одужали, також були вакциновані.

Доповнення

Індія класифікувала цей новий варіант коронавірусу як "варіант, що викликає занепокоєння", проте поки рано говорити, чи несе він значну загрозу, пише BBC.

Міністерство охорони здоров'я Індії заявляє, що дослідження показали, що так званий варіант "Дельта плюс" - також відомий як AY.1 - легше поширюється, легше зв'язується з клітинами легенів і потенційно стійкий до терапії моноклональними антитілами, потужною внутрішньовенною інфузією антитіл для нейтралізації вірусу.

Варіант пов'язаний з штамом "Дельта", існуючим варіантом, що викликає занепокоєння, який вперше був виявлений в Індії минулого року, і, як вважають, спричинив смертельну другу хвилю коронавірусу цього літа в Індії.

Міністерство охорони здоров'я країни заявляє, що варіант "Дельта плюс", вперше знайдений в Індії в квітні, був виявлений приблизно в 40 зразках із шести районів у трьох штатах - Махараштра, Керала та Мадх'я-Прадеш. Щонайменше 16 із цих зразків були знайдені в Махараштрі, одному з штатів, який найбільше постраждав від пандемії.

"Дельта плюс" також було знайдено в дев'яти інших країнах - США, Великій Британії, Португалії, Швейцарії, Японії, Польщі, Непалі, Росії та Китаї - порівняно з оригінальним надзвичайно заразним штамом "Делта", який уже зараз поширився на 85 країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу