ukenru
v-grobnitsyakh-yegiptu-viyavili-mumiy-iz-zolotimi-yazikami

В гробницях Єгипту виявили мумій із золотими язиками

 • 26578 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Іспанська археологічна місія, що працювала в археологічній зоні Банаса в провінції Мінья, Верхній Єгипет, виявила дві сусідні гробниці, що належать до періоду Саїтів, 26-ї династії Єгипту. Місія також виявила останки мумій із золотими язиками. Про це пише Egypt Independent, передає УНН.

Деталі

Усередині гробниці було знайдено труну з вапняку з кришкою у вигляді жінки, з останками невідомої людини.

Голова іспанської археологічної місії повідомив, що другий саркофаг був повністю закритий, і місія відкрила його вперше під час розкопок.

Професор кафедри греко-римської археології факультету археології Каїрського університету та керівник розкопок місії Хасан Амер сказав, що місія виявила вапняковий саркофаг із людським обличчям у доброму стані. В всередині кожного з них, виявили 402 фігурки з фаянсу, а також набір невеликих амулетів і зелених намист.

Генеральний директор Центру старовин Центрального Єгипту Гамаль аль-Самаставі сказав, що іспанська місія працювала в археологічній зоні Банаса майже тридцять років, протягом яких було виявлено безліч гробниць, що належать до савської, греко-римської та коптської епох.

Він зазначив, що регіон Банаса славиться своїми папірусами, написаними грецькою мовою, які були опубліковані в десятках томів в Оксфордському університеті, і що він належить до дев'ятнадцятого регіону Верхнього Єгипту і мав велику популярність у коптську та ісламську епохи.

Українські Національні Новини

Культура