ukenru
v-estoniyi-vpershe-zareyestruvali-zakhischenu-geonazvu-gorilki

В Естонії вперше зареєстрували захищену геоназву горілки

 • 11221 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. У жовтні 2017 року Європейська комісія вперше схвалила заявку підприємств Estonian Spirit OÜ і Remedia AS на реєстрацію захищеного географічного зазначення Estonian Vodka (естонська горілка). 27 березня цього року процес реєстрації завершився. Про це повідомляє УНН з посиланням на портал Естонського телебачення і радіо ERR.

"Знак географічного зазначення не є торговою маркою, а вказує на історичну особливість приготування продукту в конкретному географічному регіоні", - пояснив керівник підприємства Estonian Spirit Свен Іванов.

Зазначається, що Estonian Spirit OÜ є єдиним виробником спирту в Естонії.

Estonian Vodka є захищеним географічним зазначенням для горілки, виробленої з вирощеного в Естонії сировини і етилового спирту естонського походження. Знак може бути використаний тільки на етикетці продукту, виготовленого відповідно до необхідних вимог. Інші види горілки, вироблені в Естонії, можуть використовувати терміни Vodka from Estonia, Vodka made in Estonia та інші аналогічні.

Також в даний момент Європейська комісія розглядає ще одну заявку на реєстрацію захищеного географічного зазначення. З клопотанням звернулися виробники сийру (домашній сир з молока і сиру, який є традиційною стравою в Південній Естонії) з Вана-Вирумаа і Сетумаа. Він хочуть, щоб їх продукція отримала знак географічного зазначення Vana-Võromaa/Setomaa sõir.

Як повідомляв УНН, у Львові заборонили продаж будь-якого алкоголю у всіх кіосках.

Українські Національні Новини

Новини Світу