v-estoniyi-rozkritikuvali-dzvinok-sholtsa-i-makrona-do-putina

В Естонії розкритикували дзвінок Шольца і Макрона до путіна

 • 223243 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Голова комісії з міжнародних справ парламенту Естонії Рійгікогу Марко Міхкельсон розкритикував дзвінок канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Емманюеля Макрона до російського диктатора володимира путіна. Він наголосив, що таким політикам варто не розмовляти з президентом країни-агресора, а з'їздити в Україну й допомогти їй перемогти у війні. Про це він написав у своєму Facebook, передає УНН.

Цитата

"Неймовірно, як нинішні лідери Франції та Німеччини мимоволі прокладають шлях новому російському насильству. 80-хвилинна бесіда Макрона і Шольца з путіним неминуче штовхає до перефразування самого Макрона - мова не йде про "смерть мозку" (по НАТО - ред.)", - зазначив Міхкельсон.

Деталі

На його думку, постійна легітимізація того, хто розв'язав війну, є загрозою для всього союзного простору.

Міхкельсон переконаний, якщо Макрона і Шольца турбує продовольча криза в Африці та в інших регіонах через блокаду українських портів, то їм необхідно створити гуманітарний конвой в Чорному морі і сприяти проходу торгових кораблів.

Доповнення

президент росії володимир путін провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном та Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Диктатор пригрозив подальшою дестабілізацією обстановки за продовження постачання зброї Україні, а ще запропонував “безперешкодний експорт” зерна за зняття санкцій.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Бородянці почали встановлювати модульні містечка

     • 143145 переглядiв