v-enerhosystemi-dostatno-elektroenerhii-dlia-zabezpechennia-potreb-spozhyvachiv-minenerho

В енергосистемі достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів – Міненерго

 • 30128 переглядiв

Незважаючи на обстріли, об'єкти української енергетики генерують достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів.

В українській електросистемі достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів. Про це повідомило Міністерство енергетики України, пише УНН.

Деталі

В повідомленні Міненерго йдеться, що генерації, виробленої українськими електростанціями, достатньо для покриття потреб споживачів.

У короткостроковий ремонт виведено блок ТЕС, проте у резерві 8 блоків, які можуть бути включені в роботу у разі потреби. Тому графіки відключень електроенергії не застосовуються.

Доповнення

В Міненерго також повідомили, що внаслідок обстрілу ТЕС на Донеччині було знеструмлено повітряні лінії 110 кВ. Без електропостачання перебували побутові споживачі, також без напруги була шахта. Протягом години споживачів і шахту було заживлено.

Окрім того, у Чернігівській області внаслідок обстрілу відключилась ПЛ-0,4 кВ, знеструмлено 96 споживачів.

На ЗАЕС фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Він становить 15,63 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Нагадаємо

Вчора, зважаючи на профіцит електроенергії, польський оператор енергосистеми PSE, на запит "Укренерго" надав аварійну допомогу, терміново прийнявши надлишки електроенергії з української енергосистеми.

Німеччина передасть 24 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України30.12.23, 18:47

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові у новорічну ніч невідомі запустили феєрверк

     • 29444 переглядiв