v-enerhosystemi-defitsytu-nemaie-hrafiky-vidkliuchen-svitla-ne-zastosovuiutsia-minenerho

В енергосистемі дефіциту немає, графіки відключень світла не застосовуються — Міненерго

 • 40014 переглядiв

Енергосистема України залишається стабільною, дефіциту електроенергії та графіків відключень не зафіксовано; всі регіони забезпечуються електроенергією, незважаючи на деякі технічні проблеми та бойові дії, що впливають на об'єкти.

В Україні в енергосистемі дефіциту електроенергії минулої доби не зафіксовано і не передбачається на поточну. Графіки відключень електроенергії не застосовуються в жодній з областей, повідомили в Міністерстві енергетики, пише УНН.

Дефіциту електроенергії минулої доби не зафіксовано і не передбачається на поточну. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів. Також буде здійснюватися комерційний імпорт електроенергії,

- повідомили в міністерстві.

Деталі

Зазначається, що з капітального ремонту вийшов блок на одній з ТЕС. Він додасть до енергосистеми 150 МВт потужності. Протягом доби через технічні проблеми відключався блок однієї з ТЕС. Його вже повернуто до роботи.

Графіки відключень електроенергії не застосовуються в жодній з областей. Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована.

Стан мереж, надзвичайні ситуації

Через техпорушення на підстанції 330 кВ НЕК "Укренерго" у Львові знеструмилося обладнання. При цьому частково знеструмилися підстанції 110 кВ у Львові. Усі споживачі заживлені. На Донеччині через бойові дії знеструмлена одна шахта. 29 працівників вивели на поверхню.

На одній з ТЕС на робочому місці виявлено працівника без ознак свідомості. Медики констатували смерть потерпілого. Обставини нещасного випадку з'ясовуються.

У Дніпропетровській області на одній з підстанцій 330 кВ працівник підрядної організації під час виконання робіт отримав травму ноги. Потерпілого каретою швидкої допомоги доставлено до лікарні.

Імпорт/експорт

На поточну добу заплановано комерційний імпорт електроенергії обсягом 9600 МВт-год. Експорт не передбачений.

Нагадаємо

В Україні споживання електроенергії тримається на високому рівні. На сході вночі знову обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження. При цьому наразі дефіциту не фіксують.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Завтра в Україні "світло" вимикатимуть з 20:00 до 22:00

     • 29717 переглядiв

    Новини по темі

    путін погрожує Фінляндії через вступ до НАТО

     • 46159 переглядiв