ukenru
v-armyansku-vvedut-rezhim-nadzvichaynoyi-situatsiyi-cherez-vikidi-v-krimu

В Армянську введуть режим надзвичайної ситуації через викиди в Криму

 • 9646 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. В Армянську в окупованому Криму введуть режим надзвичайної ситуації після викидів шкідливих речовин на заводі "Кримський титан". Про це в п'ятницю повідомив представник підконтрольного Кремлю МНС Росії на окупованому півострові Олексій Фрідман, передає УНН з посиланням на Крим.Реалії.

"Штабом зараз буде прийматися рішення і рекомендуватися адміністрації міського округу Армянськ ввести режим НС, бо у нас є перевищення гранично допустимої концентрації більше п'яти разів. Це є критерієм введення режиму", - сказав Фрідман, додавши, що режим введуть 14 вересня.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня в районі розташування хімічного підприємства "Кримський титан" на півночі окупованого півострова, що поблизу адмінмежі з материковою частиною України, стався викид невідомої отруйної хімічної речовини, яка, особливо після опадів, утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком.

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, сталася техногенна аварія.

Прокуратура АР Крим порушила кримінальну провадження за фактом забруднення отруйними речовинами повітря над північною частиною півострова.

Українські Національні Новини

Політика