ukenru
v-angliyi-viyavleno-36-novikh-vipadkiv-mavpyachoyi-vispi-zagalna-kilkist-vipadkiv-zrosla-do-56

В Англії виявлено 36 нових випадків мавпячої віспи. Загальна кількість випадків зросла до 56

 • 116330 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Ще 36 випадків захворювання на мавпячу віспу виявлено в Англії і перший випадок зараження в Шотландії. Про це повідомляє уряд Великої Британії, посилаючись на дані регулятора у галузі охорони здоров'я країни, пише УНН.

Цитата

«Агентство з безпеки охорони здоров'я Великої Британії (UKHSA) виявило ще 36 випадків захворювання на мавпячу віспу в Англії. В результаті цих останніх випадків загальна кількість випадків захворювання на мавпячу віспу, підтверджених в Англії з 7 травня, досягла 56», - сказано в повідомленні, опублікованому на сайті уряду.

Деталі

Як зазначається, вірус зазвичай не розповсюджується між людьми легко, проте може передаватися при тісному контакті або при контакті з предметами, якими користувався хворий мавпячою віспою, такими як одяг, постільна білизна або посуд. Також зазначається, що більшість людей одужують протягом кількох тижнів.

«Хоча нинішній спалах захворювання значний і викликає занепокоєння, ризик для населення Великої Британії залишається низьким», - вважають у UKHSA.

Крім того, як повідомляється, «значна частина» виявлених в Англії випадків припадає на чоловіків-геїв та бісексуалів, тому UKHSA «продовжує закликати цю спільноту бути уважними до симптомів мавпячої віспи».

Українські Національні Новини

Новини Світу