ukenru
v-amsterdami-turistam-zaboronyat-alkogol-narkotiki-i-foto-v-kvartali-chervonikh-likhtariv

В Амстердамі туристам заборонять алкоголь, наркотики і фото у Кварталі червоних ліхтарів

 • 15006 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Влада Амстердама з квітня вводить заборону для організованих туристичних груп на алкоголь, наркотики і фотографування у Кварталі червоних ліхтарів. Про це повідомляє Газета.ру, передає УНН.

Влада міста впевнена, що це допоможе скоротити туристичний потік в жвавому районі столиці Нідерландів і захистити приватне життя працівників секс-індустрії.

"За останні роки кількість організованих турів значно зросла. У найактивніші моменти, наприклад, з 11 до 12 години ранку, в цьому районі проходить до 27 груп", - йдеться в заяві муніципалітету.

Так, з квітня туристам заборонять вживати спиртне і наркотики в кварталі. Не можна буде і подивитися на дівчат, що стоять в знаменитих вітринах: екскурсантам доведеться ставати до них спиною. Крім того, розмір екскурсійних груп, що пересуваються по кварталу, буде строго регламентований: туристів, які прямують пішки або на велосипедах, має бути не більше 20. Якщо туристів в групі більше п'яти чоловік, то гіду доведеться подати заявку на отримання відповідного дозволу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії декриміналізували вживання марихуани

Під час візиту в район гідам доведеться пояснити учасникам екскурсії необхідність виконання низки нових правил.

Згідно з інформацією муніципалітету Амстердама, перед початком туру екскурсовод зобов'язаний дати вказівку туристам "проявити повагу до місцевих жителів, підприємців і працівників секс-бізнесу".

Приїжджі повинні будуть вести себе тихо, їм заборонять зупинятися в місцях, в яких зазвичай велелюдно або там, де їх присутність може перешкодити іншим. Всі екскурсії повинні закінчуватися не пізніше 23 години.

Головне ж у тому, що під час візиту в район червоних ліхтарів туристичним групам остаточно заборонять фотографувати працівників секс-бізнесу. Багато робітниць і раніше були проти фотозйомки, а тепер влада сформувала офіційну заборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Африці слон напав на автомобіль з туристами

За порушення цих правил гідів будуть штрафувати. У разі недотримання групою встановлених правил незалежний гід заплатить 190 євро штрафу. Гіди з туристичних компаній заплатять ще більше - 950 євро. У разі трьох порушень гіда позбавлять ліцензії.

Українські Національні Новини

УНН Lite