ukenru
v-afganistani-talibi-zakhopili-prikordonniy-punkt-na-mezhi-z-pakistanom

В Афганістані таліби захопили прикордонний пункт на межі з Пакистаном

 • 16819 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Таліби підняли свій прапор над ключовим прикордонним постом між Афганістаном і Пакистаном і стверджують, що тепер він знаходиться під їх контролем. Про це пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

На відео, що публікуються в соціальних мережах, видно, як білий прапор майорить над переходом Спін Болдак недалеко від Кандагара.

Афганські офіційні особи заперечували, що пост впав, хоча на фотографіях в соціальних мережах видно, як бойовики розмовляють з пакистанськими прикордонниками.

В останні тижні бойовики швидко просунулися по країні, захопивши ряд прикордонних постів афганських сил, в тому числі переходи з Іраном, Таджикистаном і Туркменістаном.

Це відбувається, коли США виводять свої війська з Афганістану раніше терміну, встановленого президентом Джо Байденом - 11 вересня.

Доповнення

Загострення внутрішньоафганського конфлікту почалося на фоні виведення з країни військ США та їхніх союзників по НАТО. “Талібан” почав масштабний наступ. За останню добу таліби в одному тільки вілаяті Кандагар захопили сім районів і два аванпосту.

Представники “Талібану” заявили, що повстанська група мусульман-сунітів взяла під контроль 85% території Афганістану, а проблеми з доставкою ліків хвилюють міжнародну спільноту.

Українські Національні Новини

Новини Світу