ukenru
usik-pochinaye-ta-peremagaye-oglyad-podiy-za-22-28-sichnya

Усик починає та перемагає. Огляд подій за 22-28 січня

 • 16359 переглядiв

Головним героєм став український боксер Олександр Усик, який у Ризі переміг латвійця Майріса Бріедіса. Звістка про перемогу боксера затьмарила і суд над Януковичем, і домашній арешт Саакашвілі. Але все по черзі.

УСИК

Двобій між Олександром Усиком та латвійцем Майрісом Бріедісом відбувся 27 січня під час півфіналу боксерської Ліги чемпіонів (WBSS).

Підготовку до бою українець розпочав ще в листопаді та, варто зазначити, не прогадав. У ніч на 28 січня Усик здобув перемогу. Бій тривав всі 12 раундів, проте судді віддали перемогу українцю за очками.  Відтак Олександр Усик став володарем двох поясів – за версіями WBO та WBC – та вийшов до фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії. Наступного разу він має зустрітися із переможцем пари Марат Гасієв – Юніер Дортікос, бій між якими має відбутися за тиждень.

Майріс Бріедіс, у якого двобій з Усиком став першою поразкою в кар’єрі, висловив бажання провести бій-реванш

Усик цю пропозицію залишив поза увагою, заявивши тільки, що це були "найважчі 12 раундів у його кар’єрі", а Майріса Бріедіса назвав "гідним сином Латвії" та закликав йому поаплодувати. 

Трохи пізніше стало відомо, що Усик піднявся в незалежному комп'ютерному рейтингу кращих боксерів світу за версією порталу BoxRec та посів у цьому списку 12 місце. 

А ТИМ ЧАСОМ…

…в Україні кипіли пристрасті. Оболонський районний суд розглядав справу Віктора Януковича та викликав свідків на допит. Зокрема, до суду прийшов і спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який розповів, що Янукович від початку президентства був під впливом Росії, що Росія з 2012 року готувала агентурну мережу для захоплення регіонів в Україні,  і що депутат російської Держдуми Володимир Жириновський у 2014 році погрожував Парубію у телефонній розмові масштабним введенням військ, якщо Україна почне активно захищати свою територію. 

Інше судове засідання відбувалося в Апеляційному суді Києва, де розглядали справу екс-президента Грузії та колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі. Нагадаємо, Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі колишнього начальника луганської поліції. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що оточення Саакашвілі за гроші Сергія Курченка влаштовувало акції протесту заради захоплення влади (Курченко та Саакашвілі нібито спілкувалися через посередників)  Генпрокуратура просила суд обрати для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Втім, слідчий суддя Печерського райсуду Києва Лариса Цокол відмовила у задоволенні цього клопотання та звільнила Саакашвілі з-під варти у залі суду

Цього тижня Апеляційний суд Києва взяв Міхо під частковий домашній арешт – під вартою Саакашвілі має сидіти кожен день з десятої години вечора до сьомої ранку із зобов'язанням носити електронний браслет.

Сам Саакашвілі після суддівського вердикту заявив про поновлення акцій протесту в Україні для оголошення імпічменту Президенту Петру Порошенку.

"У найближчі дні ми оголосимо про етапи нашої боротьби. Ми будемо оголошувати про акції протесту для імпічменту Порошенка у мирний спосіб! Що б вони не робили, їм доведеться передати владу народу України, демократичним чистим політикам", — заявив Саакашвілі

Тож не перемикайтеся, друзі. Далі буде.

Українські Національні Новини

Суспільство