ukenru
usi-tila-tsivilnikh-osib-pislya-eksgumatsiyi-pereviryayut-na-oznaki-seksualnogo-nasilstva-vitse-premyer

Усі тіла цивільних осіб після ексгумації перевіряють на ознаки сексуального насильства – віце-прем'єр

 • 98064 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Всі тіла цивільних осіб, які були ідентифіковані та ексгумовані на територіях, що повернулись під контроль уряду, проходять судово-медичну експертизу на предмет наявності ознак сексуального насильства. Про це на брифінгу у вівторок сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Всі тіла цивільних осіб, які були ідентифіковані та ексгумовані на територіях, які знаходяться під контролем української влади – вони проходили відповідну судово-медичну експертизу на предмет наявності ознак зґвалтування. Тобто, всі громадяни які були ідентифіковані, ексгумовані, така експертиза проводилась, відповідно навіть щодо загиблих осіб така інформація (щодо сексуального насильства – ред.) є і відповідні процеси розпочаті", - заявила віце-прем'єр.

Деталі

Як зазначила спеціальний представник Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Праміла Паттен, сьогодні вона мала зустріч з Генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою, з якою теж обговорювала ці питання.

"Є чітки докази щодо жінок, чиї тіла було виявлено, судово-медичні докази, ми маємо докази насильства щодо них… Організація об'єднаних націй через той меморандум про взаємодію, який ми підписали, докладатимемо всіх зусиль для того щоб притягнув тдо відповідальності тих хто скоїв насильство", - зазначила Паттен.

Вона додала, що невдовзі буде створена міжнародна комісія з розслідування, яка також буде розглядати ці справи.

Нагадаємо

Як повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, що на тимчасово окупованих територіях окупанти зґвалтували 400 дітей і дорослих.

Українські Національні Новини

Суспільство