usi-sudna-scho-pryamuyut-do-ukrayinskikh-portiv-budut-pereviznikami-viyskovikh-vantazhiv-u-rf-vidali-chergovu-zayavu-pogrozu

Усі судна, що прямують до українських портів, будуть "перевізниками військових вантажів": у рф видали чергову заяву-погрозу

 • 299529 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У міноборони рф зробили чергову заяву-погрозу, що вважатиме кораблі, що йдуть до українських портів у Чорному морі, "перевізниками військових вантажів", передає УНН із посиланням на росЗМІ.

Деталі

"З півночі 20 липня всі судна в акваторії Чорного моря, які прямують до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення", йдеться у повідомленні російського міноборони рф.

Водночас міноборони рф оголосило тимчасово небезпечними для судноплавства низку районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря та додало, що країни прапорів, під якими йдуть судна, будуть вважатися "залученими до українського конфлікту на боці Києва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зерновий коридор не буде в безпеці, якщо ООН не почне працювати дуже чітко – Зеленський

Нагадаємо

Речник кремля дмитро пєсков 17 липня заявив про "фактичне припинення" дії "зернової угоди", посилаючись на нібито невиконання частини домовленостей щодо росії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у той же день, що, попри російську заяву стосовно зернового коридору, вважає, що президент росії володимир путін хоче продовження угоди.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в ООН, Туреччини та України достатньо ресурсів, аби забезпечити функціонування "зернової угоди" за умови наявності політичної волі.

Україна розглядає новий маршрут для експорту продовольства в рамках "зернової ініціативи" через територіальні води Румунії та Болгарії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МЕА прогнозує зростання попиту на електроенергію

     • 242779 переглядiв