usi-politychni-rishennia-stosovno-peredachi-ukraini-f-16-ukhvaleni-kuleba

Усі політичні рішення стосовно передачі Україні F-16 ухвалені - Кулеба

 • 25604 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив, що всі політичні рішення щодо передачі Україні американських винищувачів F-16 прийняті. Залишилися технічна підготовка, навчання українських пілотів і технічного персоналу, а також розвиток інфраструктури.

Усі політичні рішення стосовно передачі Україні багатоцільових американських винищувачів F-16 ухвалені, залишилося вирішити технічні моменти з підготовки українських пілотів, техніків та відповідної інфраструктури. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з міністеркою закордонних справ Нідерландів Ханке Брейнс Слот у Києві, передає УНН.  

Стосовно F-16, по-перше, усі політичні рішення ухвалені. Ми вже у фазі технічної підготовки. Тому, щойно технічна підготовка завершиться пілотів, техніків і інфраструктури в Україні - ці літаки будуть в Україні, будуть захищати наше небо і будуть захищати наших солдатів, які будуть контрнаступати

сказав Кулеба.

Він додав, що продовжується робота Центру з підготовки українських пілотів і техніків для роботи з винищувачами F-16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБельгія підтверджує наміри передати Україні F-16 у 2025 році - Умєров

Нідерланди вже почали передачу літаків до відповідного навчального центру в Румунії. Допомагають нам у розбудові відповідної інфраструктури. Сьогодні я отримав запевнення про те, що ті зобов'язання, які Нідерланди взяли на себе щодо передачі Україні F-16 будуть виконані

сказав він.

У свою чергу, Слот додала, що в листопаді у Румунії розпочалося навчання українських пілотів. Вона сказала, що різні країни, зокрема і Данія, вживають якнайшвидших заходів, аби уможливити використання F-16 в українському небі.

Додамо

При Міноборони України створено спеціальну структуру Офіс-61, яка займається інтеграцією винищувачів F-16 у загальну систему Сил оборони нашої держави.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 34451 переглядiв

    До США з візитом прибули Стефанчук, Умєров і Єрмак

     • 29725 переглядiв