use-nabagato-strashnishe-nizh-sobi-uyavlyayut-u-nimechchini-shtaynmayer-pro-vizit-v-ukrayinu

“Усе набагато страшніше, ніж собі уявляють у Німеччині”: Штайнмаєр про візит в Україну

 • 225502 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прокоментував свій візит до України напередодні, вперше з початку повномасштабної війни рф проти нашої країни, заявивши, що все набагато страшніше, ніж собі уявляють у Німеччині. Про це він сказав в інтерв’ю Tagesschau, пише УНН.

Деталі

Він згадав, що вимушений був близько двох годин провести в одному з укриттів Чернігівської області через оголошену в країні повітряну тривогу.

Цитата

"Усе набагато страшніше, ніж ми собі уявляємо в Німеччині. Мене шокували історії, які нам розповідали. Кожен, хто може думати та співчувати, хоче, щоб бойові дії в Україні припинилися”, – сказав він.

Президент ФРН також зазначив, що мир повинен бути справедливим. За його словами, це означає, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність України мають бути збережені.

Він також “розчарував тих, хто очікує на швидке припинення війни”. Президент вважає, що Україна зараз не на тому етапі війни, коли такий розклад подій можливий.

Доповнення

Під час свого візиту в Україну 25 жовтня Штайнмаєр заявив, що Німеччина невдовзі передасть Україні 4 гаубиці та дві системи MARS.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Mercedes-Benz йде з ринку рф та продає активи - Reuters

     • 177593 переглядiв