ukenru
uryad-zrobiv-krok-do-pokrittya-95-ukrayini-4g-internetom-premyer

Уряд зробив крок до покриття 95% України 4G-інтернетом – Прем’єр

 • 26952 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у середу ухвалив рішення щодо перерозподілу частот у діапазонах 800-900 МГц. Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Уряд зробив ще один крок до покриття 4G-Інтернетом 95% території України. Перерозподіл частот у діапазонах 800-900 МГц покращить доступ до мобільного Інтернету та полегшить операторам процес побудови мереж 4G", - написав Прем’єр.

З його слів, завдяки перерозподілу частот вже у перших числах березня оператори оновлять свої ліцензії, у квітні свою мережу почне розвивати оператор Інтертелеком, а у липні – мобільні оператори великої трійки.

"Таким чином, ми збережемо гарні темпи у досягненні цілі уряду – забезпечити до 2024-го року 95% покриття транспортної інфраструктури, населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів доступом до високошвидкісного інтернету", - додав очільник уряду.

Нагадаємо, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше заявив, що одним з ключових завдань міністерства є запуск до 2022 року 4G мережі на 90% території України.

Українські Національні Новини

Політика