ukenru
uryad-zatverdiv-postanovu-schodo-budivnitstva-stadioniv-i-baseyniv

Уряд затвердив постанову щодо будівництва стадіонів і басейнів

 • 11618 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив дві постанови, спрямовані на будівництво та реконструкцію палаців спорту і басейнів. Відповідні рішення ухвалено на засіданні уряду, повідомляє кореспондент УНН.

Зокрема під час засідання були ухвалені постанови: "Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту" та "Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних 50-метрових і 25-метрових басейнів".

"Ми маємо співпрацювати із місцевою владою і заохочувати її вкладати кошти в суспільно значимі проекти, якими є сучасна функціональна спортивна інфраструктура в усіх регіонах України", - наголосив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Як зазначив міністр, програма будівництва і реконструкції була розпочата 2018 року і цього року з держбюджету на неї виділено 200 млн гривень. Крім того, за його словами, 200 млн гривень передбачено у 2019 році й на нову програму будівництва та реконструкції басейнів. За три роки в Україні було зведено вже 2650 об'єктів спортивної інфраструктури.

При цьому Жданов підкреслив, що для визначення переможців вказаних програм будуть проведені конкурси і для того, щоб їх виграти, місцева влада має надати співфінансування з місцевих бюджетів, проектно-кошторисну документацію та гарантійний лист щодо своєчасного використання субвенції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів спростив будівництво нескладних військових споруд у Луганській та Донецькій областях.

Українські Національні Новини

Економіка