ukenru
uryad-zapochatkuvav-eksperimentalniy-proekt-u-sferi-remontu-dorig

Уряд започаткував експериментальний проект у сфері ремонту доріг

 • 16482 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у вівторок ухвалив рішення скасувати обов’язкове отримання дозволу від Державної архітектурно-будівельної інспекції про початок виконання робіт з капітального ремонту доріг загального користування. Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Уряд започатковує експериментальний проект — скасовуємо обов’язкове отримання дозволу від Державної архітектурно-будівельної інспекції про початок виконання робіт з капітального ремонту доріг загального користування. Скасування цієї однієї норми скоротить процедуру оформлення документів приблизно на 3-5 місяців", - написав Гончарук.

З його слів, відтепер підрядник зможе розпочати роботи одразу після перемоги в тендері та укладення договору.

"Єдина умова — належна якість будівельних робіт має здійснюватись інженером-консультантом, а будівельні роботи на період будівництва та гарантійного строку якості робіт мають бути застраховані. Важливо! Ті, хто не мають бажання брати участь в експерименті, проходитимуть загальну процедуру набуття права на виконання будівельних робіт", - додав Прем’єр.

Як повідомляв УНН, у 2020 році уряд планує залучити на ремонт доріг державного значення 86,5 млрд гривень.

Українські Національні Новини

Політика