ukenru
uryad-utvoriv-komisiyu-dlya-zyasuvannya-prichin-pozhezhi-u-kharkivskomu-budinku-dlya-litnikh-lyudey

Уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі у харківському будинку для літніх людей

 • 15430 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Кабінет міністрів України утворив Державну комісію на чолі з Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим, яка з'ясовуватиме причини пожежі, яка сталася у будинку для літніх людей “Золотий час” у Харкові, передає кореспондент УНН.

Так, відповідне розпорядження було ухвалене на сьогоднішньому позачерговому засіданні.

"Зараз ми розглянемо питання створення Державної комісії для виявлення обставин та причин цієї трагічної події. За дорученням Володимира Зеленського очолить цю комісію міністр розвитку громад та територій пан Олексій Чернишов…", - сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також до складу комісії увійшли представники уряду, ДСНС, правоохоронні органи, а також харківська влада.

Як заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, пансіонат для літніх людей "Золотий час", де сталася пожежа з 15 загиблими - нелегальний.

Нагадаємо, у Харкові ліквідовано пожежу у двоповерховому житловому будинку, який працював як будинок для літніх осіб.

Так, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Також Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що будинок для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 загиблими, був приватним пансіонатом для літніх людей “Золотий час”. Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Українські Національні Новини

Політика