ukenru
uryad-stvoryuye-programu-mobilnosti-molodi-goncharuk

Уряд створює програму мобільності молоді - Гончарук

 • 14782 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У Державному бюджеті України на 2020 рік закладене фінансування програми мобільності молоді, до якої залучать понад 100 тисяч дітей. Про це повідомив під час презентації проекту Бюджету-2020 до другого читання Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"Ми закладаємо на наступний рік дві важливі програми. Перша дуже амбітна – програма мобільності молоді. В Україні дуже часто людина не виїжджає протягом всього життя за територію свого міста. Таким чином її світ звужується, і для молоді це не прийнятно", - сказав Гончарук.

За його словами, молодь повинна більше подорожувати Україною і вивчати її, адже це вплине на мобільність населення.

"Протягом наступного року ми будемо стимулювати мобільність дітей, ми будемо планувати програму, яка дозволить більш ніж 100 тис. діток з усієї України відвідати інші куточки України. Це будуть програми обміну", - сказав Гончарук.

Окрім того, передбачене фінансування розвитку туристичного потенціалу України.

"Вкладаємо кошти в розвиток туристичного потенціалу. Розвиток туризму в Україні незаслужено був забутий, на нашу думку. Загалом, ми розуміємо, що кожен турист, який приїхав в Україну, це від 500 доларів, які він тут витратить. Це ті гроші, які підуть в українську економіку", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, за останні двадцять років чисельність молоді в Україні зменшилась майже на 25%.

Українські Національні Новини

Політика