ukenru
uryad-sprognozuvav-zrostannya-vvp-u-2020-2022-rokakh

Уряд спрогнозував зростання ВВП у 2020-2022 роках

 • 10524 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив оновлений макропрогноз на 2020-2022 роки. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

Оновлені показники враховують зміцнення гривні, зниження світових цін на енергоресурси, підвищення інвестиційної привабливості України, відтак більш високий відсоток зростання ВВП у наступні три роки порівняно з попереднім макропрогнозом.

Згідно з оновленим (оптимістичним) сценарієм ВВП у 2020 році має зрости на 4,8%, у 2021 році – на 5,5%, у 2022 році – на 6,5%.

На реалізацію саме такого, оптимістичного сценарію, впливатиме швидкість проведення реформ, зокрема – антикорупційна, судова, захист прав власності.

Разом з тим, відповідно до міжнародної практики, наразі до проекту Держбюджету на 2020 рік буде закладено більш консервативний прогноз з меншими показниками зростання ВВП.

Відповідно до вимог Бюджетного кодексу ці показники будуть щокварталу аналізуватися та можуть змінюватися в рамках наявного прогнозу з урахуванням фактичного стану економіки.

Нагадаємо, за умови реальної боротьби з корупцією економіка в наступному році зросте на 4,8% ВВП. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабміну.

Українські Національні Новини

Економіка