ukenru
uryad-sogodni-priyme-rishennya-schodo-odnogo-zi-strukturnikh-mayakiv-mvf

Уряд сьогодні прийме рішення щодо одного зі "структурних маяків" МВФ

 • 17135 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Кабінет міністрів сьогодні планує погодити прийняти рішення, яке дозволить державній митній і податковій службам функціонувати і почати працювати як єдиним юридичним особам. Це є одним зі "структурних маяків" співпраці України і МВФ. Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Про співпрацю з міжнародними партнерами – ми вже виконали два структурні маяки, які передбачені програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом. Мова йде про вільний ринок газу для населення та план зменшення непрацюючих кредитів для державних банків. Сьогодні ми будемо приймати постанови, які є одним структурних маяків співпраці з МВФ. Мова йде про рішення, яке дозволить державній митній і податковій службам функціонувати і почати працювати як єдиним юридичним особам", - сказав Шмигаль.

З його слів, відтепер територіальні органи податкової служби будуть не окремими юридичними особами, а просто окремими підрозділами центрального органу виконавчої влади.

"Те саме стосується і митної служби", - додав Прем’єр.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд у червні оприлюднив текст Меморандуму з Україною, у якому вказані зобов’язання, які українська влада має виконати.

Згідно з документом, Україна має рухатись за певними структурними маяками. Зокрема, до вересня 2020 року вона мала підготувати нові організаційні структури та системи для Державної податкової служби та Державної митної служби і створити єдину юридичну особу.

Українські Національні Новини

Політика