ukenru
uryad-skhvaliv-proekt-zmin-do-derzhbyudzhetu-schodo-dofinansuvannya-nizki-sfer

Уряд схвалив проект змін до Держбюджету щодо дофінансування низки сфер

 • 13761 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Кабінет міністрів схвалив запропонований Міністерством фінансів України проект змін до Державного бюджету, які, зокрема, передбачають дофінансування низки сфер, в тому числі субсидій. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні, передає кореспондент УНН.

"Ми пропонуємо внести зміни до Державного бюджету на 2017 рік, по-перше, в частині доходів загального бюджету і ми пропонуємо загальному фонду збільшити на 25 млрд грн, в тому числі за рахунок податку на збори та доходи фізичних осіб, ПДВ завезених на територію (України - ред.) товарів, ренти нафти і газового конденсату та чистого прибутку за рахунок перевиконання дивідендів від НАК "Нафтогаз України", - сказала перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

Крім того, за її словами, є також у запропонованих змінах і зменшення.

"На що ми плануємо направити і пропонуємо КМУ підтримати - в першу чергу невідкладні потреби на оборону і безпеку, в тому числі пов'язані з АТО, друге, і мабуть, найважливіше - це 14,1 млрд на пільги і субсидії для того, щоб дійсно забезпечити наших громадян необхідною підтримкою до кінця року", - сказала О.Маркарова.

Вона зазначила, що за підсумками результатів 2016 року було досягнуто вищих обсягів виробництва промислової і сільськогосподарської продукції, ніж прогнозувалося, і в результаті очікуваний номінальний ВВП за 2017 рік було збільшено на 260,9 млрд грн - до 2 трлн 845 млрд 800 млн грн.

Нагадаємо, В.Гройсман повідомив, що бюджет України додатково отримав 24 млрд грн, з яких буде дофінансовано низку сфер.

Українські Національні Новини

Економіка