ukenru
uryad-rozshiriv-dostup-do-medichnoyi-dopomogi-v-ukrayini

Уряд розширив доступ до медичної допомоги в Україні

 • 14981 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Кабінет міністрів на засіданні у середу, 24 лютого, підтримав проект постанови про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Проект розроблено з метою удосконалення порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення децентралізованих заходів з охорони здоров’я України”, — повідомив під час представлення проекту міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Деталі

Зі слів міністра, пропонується внести технічні зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів, які становлять необхідність збору потреби та розподілу лікарських засобів та медичних виробів до закладів охорони здоров’я приватною формою власності, що мають договори з НСЗУ.

“Таким чином буде розширено доступ до медичної допомоги”, — сказав міністр.

Він додав, що проектом також пропонується врегулювати порядок використання коштів спеціального фонду Державного бюджету, які будуть надані на закупівлю виробів та допоміжних заходів для проведення лабораторних досліджень тестувань на COVID-19.

Уряд підтримав проект постанови з одноденним доопрацюванням.

Доповнення

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) буде укладати договори із чітко визначеними медзакладами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації від COVID-19, та сплачуватиме їм за надані послуги. Це передбачено у Програмі медичних гарантій на 2021 рік в окремому пакеті вакцинації від COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика