uryad-prositime-naftogaz-zmenshiti-premiyi-kerivnitstvu-kompaniyi

Уряд проситиме Нафтогаз зменшити премії керівництву компанії

 • 13155 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Кабінет міністрів України прийняв рішення звернутись до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення. Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Уряд звернеться до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву цієї компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення", - написав Прем’єр.

Нагадаємо, у січні увагу суспільства привернула інформація про те, що топ-менеджмент Нафтогазу отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатив Україні російський "Газпром", тобто близько 29 мільйонів доларів або 700 млн гривень.

Пізніше це і зарплата міністра Бородянського у понад 2 мільйони гривень зацікавила "слуг народу", які звернулись до голови ВР Разумкова з проханням порушити у парламенті ці питання.

Виконавчий директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко в свою чергу пояснив пізніше, що премію у вигляді 1% від отриманого НАК "Нафтогаз України" виграшу в арбітражі з російським ПАТ "Газпром" на суму майже 3 млрд доларів ще ніхто не отримав.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про впорядкування виплат зарплат керівникам міністерств.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд урізав зарплати та премії міністрам

     • 26897 переглядiв