ukenru
uryad-planuye-zapustiti-4g-na-mayzhe-vsiy-teritoriyi-ukrayini-do-2022-roku

Уряд планує запустити 4G майже на всій території України до 2022 року

 • 17351 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вважає, що одним із ключових завдань міністерства є запуск до 2022 року 4G мережі на 90% території України, повідомляє пресслужба Кабміну, передає УНН.

"Одне із завдань нашого Міністерства – до 2022 року 90% населених пунктів України, у тому числі найбільш віддалених селищ, забезпечити якісним швидкісним інтернетом. Сьогодні ми зробили важливий крок до того, щоб реалізувати задумане. Завдяки досягнутим домовленостям уже в березні 2020 року будуть переоформлені ліцензії, що сприятиме поширенню 4G навіть у маленьких селах", – розповів віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Пресслужба повідомляє, що відсутність швидкісного мобільного інтернету в регіонах сьогодні спричинена тим, що розподіл частот між операторами в діапазоні 900 МГц недостатній для запуску 4G.

Однак підписаний прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком меморандум з представниками Vodafone, Lifecell, "Київстар" та "Інтертелеком" про реорганізацію частот, дозволить виправити ситуацію.

Як повідомлялося раніше, Олексій Гончарук підписав меморандум з мобільними операторами.

Українські Національні Новини

Економіка