ukenru
uryad-planuye-likviduvati-defitsit-pensiynogo-fondu-za-7-rokiv-minfin

Уряд планує ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду за 7 років - Мінфін

 • 11929 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Проект бюджетної резолюції на 2018-2020 роки, який переданий до парламенту, передбачає, що протягом трьох років дефіцит Пенсійного фонду не буде збільшуватися, а протягом ще 4 років він буде ліквідований. Про це на брифінгу заявила заступник міністра фінансів Оксана Макарова, передає кореспондент УНН.

"Ми подали бюджетну резолюцію на 2018-2020 роки. Незважаючи на проведення реформи, яку ми обрахували і заклали в бюджетну резолюцію, і осучаснення підвищення пенсій, ми передбачаємо, що дефіцит в ці три роки, залишиться в 141 млрд грн... Це уже досягнення, тому що осучаснення потребуватиме більших коштів і відповідно, ті кошти, які реформа згенерує, додаткові, для пенсійного фонду, вони і підуть на осучаснення", - сказала О.Макарова.

За її словами "далі цей дефіцит буде поступово знижуватись і за 7 років він буде повністю переведений в "0" і Пенсійний фонд буде самодостатнім".

Як повідомляв УНН, на сайті Верховної ради України опубліковані 4 урядові законопроекти, які складають пакет пенсійної реформи.

Українські Національні Новини

Економіка