ukenru
uryad-pislya-podiy-u-kharkovi-stvoriv-reyestr-sotsposlug

Уряд після подій у Харкові створив Реєстр соцпослуг

 • 11140 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у середу визначив порядок формування та ведення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає УНН.

Цитата:

"27 січня 2021 року Урядом затверджено постанову “Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг”, яка визначає правила формування та ведення такого Реєстру і доступу суб’єктів і людей до нього. Це дасть змогу створити алгоритм прозорості ринку надавачів послуг та реєстрації відповідних суб’єктів", - повідомили в міністерстві.

У міністерстві повідомляють про старт посиленої роботи щодо включення до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері надання соціальних послуг.

У подальшому ця інформація з Реєстру може використовуватися для здійснення відповідних контрольних заходів.

Крім того, повідомляється, що урядом було доручено обласним, Київській міській державним адміністраціям організувати роботу з дотримання надавачами соціальних послуг діяльності за визначеними Критеріями діяльності.

Що було раніше

21 січня поточного року у Харкові в приватному пансіонаті, який здійснював догляд за громадянами похилого віку, сталась пожежа. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Як зазначають в Міністерстві, інформацію про зазначений суб’єкт господарювання не було внесено до жодного реєстру, органи соціального захисту населення також не знали про діяльність цього суб’єкта.

Зазначимо, що одразу після надзвичайної події, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Своєю чергою Лазебна пізніше звинуватила місцеву владу Харкова у пожежі в пансіонаті для літніх людей, оскільки та не виявила нелегальний притулок.

Українські Національні Новини

Політика