ukenru
uryad-pidtrimav-rishennya-schodo-obmezhen-na-perevezennya-u-zvyazku-z-pandemiyeyu-z-covid-19

Уряд підтримав рішення щодо обмежень на перевезення у зв’язку з пандемією з COVID-19

 • 11428 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Кабінет міністрів у середу підтримав Проект постанови про внесення змін до п. 35 постанови КМУ номер 1236, якою дозволив запровадити обмежувальні заходи щодо пасажирських перевезень, передає кореспондент УНН.

Цитата: 

"Усім нам відомо про ситуацію, яка відбувається на Франківщині і розгортається по окремим регіонам і територіям України з COVID-19. З тим, щоб можна було запровадити обмежувальні заходи щодо перевезення пасажирів пасажирським транспортом, пропонуємо внесення змін до постанови 1236, де пропонується на території регіонів, в яких встановлено червоний рівень епідеміологічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів заборонити регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном крім транзитних перевезень та перевезення легковими автомобілями,кількість пасажирів в яких включно з водієм не перевищує 5 осіб, без урахування осіб віком до 14 років", - заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Деталі

Як пояснив міністр, мова про те, що "персональний транспорт може здійснювати перевезення, а маршрутні таксі... власне, більше ніж персональний транспорт - буде обмежено".

Уряд підтримав рішення з одноденним доопрацюванням.

Що було раніше

З 22 до 28 лютого в Івано-Франківській області через різке зростання кількості хворих на COVID-19 запроваджують посилений режим карантину — не працюватимуть розважальні заклади, ресторани, кав’ярні, заборонені масові заходи, садочки і початкова школа будуть відкриті, а старшокласники навчатимуться дистанційно.

22 лютого в області було розгорнуто мобільний госпіталь ДСНС для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Госпіталь повністю готовий для прийому хворих.

Міністерство охорони здоров’я у переддень запровадження адаптивного карантину оприлюднило новий поділ України на зони за рівнем епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19, до “червоної” зони потрапили два регіони — Івано-Франківська та Чернівецька області.

Українські Національні Новини

Політика