ukenru
uryad-pidtrimav-propozitsiyi-schodo-zmini-umov-programi-dostupni-krediti-5-7-9

Уряд підтримав пропозиції щодо зміни умов програми "Доступні кредити 5-7-9%"

 • 13011 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Кабінет міністрів України під час засідання у середу підтримав внесений Міністерством фінансів проєкт постанови "Про внесення змін до Порядку надання державної підтримки мікропідприємництва та малого підприємництва". Про це інформує пресслужба Мінфіну, передає УНН.

"Під час впровадження програми "Доступні кредити "5-7-9%" Міністерством фінансів та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у співпраці уповноваженими-банками та представниками бізнесу виявлено низку питань, які потребують додаткового врегулювання шляхом внесення змін до Порядку її реалізації. Ми переконані, що внесені зміни дозволять розширити доступ до фінансової державної підтримки суб’єктів підприємництва та підвищити ефективність Програми", - пояснив директор Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів Дмитро Олійник.

Зокрема, вирішено:

• пом’якшити вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу в попередньому податковому періоді;

• зняти обмеження щодо напрямків використання коштів, отриманих суб’єктами підприємництва для фінансування оборотного капіталу;

• заборонити використовувати банківський депозит у якості застави за кредитом в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%";

• зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках Програми;

• привести формулу розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми "Доступні кредити "5-7-9%".

Як зазначили в Міністерстві, станом на 15 червня цього року в рамках Програми "Доступні кредити "5-7-9%" вже укладено 639 кредитні договори на загальну суму 404,8 млн гривень.

Нагадаємо, Міністерству фінансів України сьогодні було доручено провести аудит витрат із фонду на боротьбу з COVID-19 з Державного бюджету.

Українські Національні Новини

Політика