ukenru
uryad-perenis-dati-vregulyuvannya-zaborgovanosti-z-riznitsi-v-tarifakh-na-teplo

Уряд переніс дати врегулювання заборгованості з різниці в тарифах на тепло

 • 261857 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Кабінет міністрів сьогодні переніс дати врегулювання заборгованості з різниці в тарифах для тепловиків та надавачів послуг водопостачання та водовідведення, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Перенесено дати врегулювання заборгованості з різниці в тарифах для підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення та встановлено нові періоди щодо розрахунку обсягів заборгованості в тарифах", - повідомив Мельничук, додавши, що внесено зміни до постанови Кабміну №977.

Деталі

Рішенням уряду доповнено Методику новими додатками, що передбачають форму для розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися релігійним організаціям та іншим споживачам.

Визначено критерії, за яких зменшуватиметься обсяг заборгованості з різниці в тарифах у випадку отримання підприємствами галузі за період утворення заборгованості з різниці в тарифах з державного бюджету трансфертів та фінансової допомоги для фінансування витрат, які безпосередньо пов’язані з операційною (основною) діяльністю суб’єкта господарювання, зокрема витрат, згідно із складовими встановлених тарифів.

Також, зі слів Мельничука, окремо затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансового забезпечення заходів з врегулювання заборгованості, визначених ЗУ "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу", та проведення відповідних взаєморозрахунків. Затверджено також примірну форму договору про організацію відповідних взаєморозрахунків.

Нагадаємо

12 жовтня Кабмін змінив правила зупинки реєстрації податкової накладної.

Українські Національні Новини

Економіка