ukenru
uryad-par-proponuye-dozvoliti-zhinkam-brati-kilka-cholovikiv

Уряд ПАР пропонує дозволити жінкам брати кілька чоловіків

 • 28719 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Міністерство внутрішніх справ ПАР виступило з пропозицією узаконити поліандрію - форму сімейних відносин, в якій у однієї жінки кілька чоловіків. Ідея викликала жваву суспільну полеміку. Про це інформує УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Сімейне право в ПАР одне з найбільш ліберальних у світі. Як повідомляє BBC, тут узаконені і гомосексуальні стосунки, і полігамія - сім'я, де у одного чоловіка кілька дружин.

Прихильники пропозиції заявляють, що мова йде про реальну рівність статей. Поліандрія дозволить зберегти сім'ю чоловікам, які страждають імпотенцією або безпліддям - відповідальність за задоволення дружини і зачаття візьмуть на себе інші чоловіки.

Противники переконані, що це суперечить африканським традиціям і потенційно створить у дітей кризу самоідентифікації: мовляв, яке прізвище вони будуть носити, і чи доведеться дружині платити викуп за своїх чоловіків.

Довідка

Поліандрія - рідкісна форма полігамії, при якій жінка складається в декількох шлюбних союзах з різними чоловіками.

Протилежність моноандріі. Відрізняється від полігінії - шлюбу одного чоловіка з кількома жінками одночасно, а також від поліаморія і групового шлюбу, в яких беруть участь кілька жінок і кілька чоловіків.

Відомі випадки поліандрії в Нігерії, особливо в племені Ірігве в північних районах цієї країни: жінки цього племені традиційно мають кількох чоловіків. Поліандрія була поширена серед масаїв в Кенії і північній Танзанії. В регіоні Великих Озер поліандрія зустрічалася рідко, в той час як полігінія там була цілком звичайною.

У серпні 2013 року в Кенії двоє чоловіків підписали договір про вступ у шлюб з однією жінкою. Законодавство Кенії не встановлює суворої заборони на поліандрію, але на даний момент там вона не повсюдно прийнята.

Українські Національні Новини

Новини Світу