uryad-khorvatiyi-vidiliv-milyon-yevro-dlya-rozminuvannya-silskogospodarskikh-zemel-v-ukrayini

Уряд Хорватії виділив мільйон євро для розмінування сільськогосподарських земель в Україні

 • 404350 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Хорватія пожертвувала 1 мільйон євро Всесвітній продовольчій програмі ООН, щоб допомогти українським фермерам і виробникам продуктів харчування відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних предметів через війну. Про це повідомили у пресслужбі Всесвітній продовольчій програмі ООН, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що внесок завбільшки 1 мільйон євро є найбільшим за всю історію пожертвування Хорватії Всесвітній продовольчій програмі ООН.

Угоду щодо надання допомоги підписали міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман та директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Холлінгворт у присутності міністерки економіки України Юлії Свириденко.
Робота вже ведеться в Харківській області, планується розширення на Миколаївську та Херсонську області.

Проєкт розроблено та впроваджується в тісній координації з Урядом України, а також місцевими органами влади, щоб забезпечити взаємодоповнюваність дій та пряму підтримку зусиль Уряду з розмінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖХорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна

Зазначається, що війна завдала шкоди сільському господарству та виробництву продуктів харчування в Україні, порушила ланцюжки поставок та експорту, збільшила витрати на виробництво та спричинила масове забруднення мінами. Відповідно до швидкої оцінки збитків і потреб, опублікованої в лютому 2023 року, виробництво зернових і олійних культур в Україні в 2022 році скоротилося на 37 відсотків.

Проект спрямований на обстеження українських сільськогосподарських угідь на наявність мін та інших вибухових об’єктів, їх розмінування та безпечне відновлення виробництва продуктів харчування у сільських громадах.

Довідка

Всесвітня продовольча програма ООН є найбільшою гуманітарною організацією в світі, яка рятує життя в надзвичайних ситуаціях і використовує продовольчу допомогу для створення шляху до миру, стабільності та процвітання для людей, які оговтуються від конфліктів, катастроф і наслідків зміни клімату.

Нагадаємо, 31 липня в Україну з робочим візитом приїхав голова МЗС Хорватії. Він відвідав місто Гостомель на Київщині та передав обладнання для дитячих садків. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський вважає, що путін не витримає 10 років війни

     • 504559 переглядiв

    На Київщині 6-річний хлопчик загубився в лісі

     • 316639 переглядiв