uryad-gruziyi-poyasnit-poslam-scho-vidbuvayetsya-iz-saakashvili

Уряд Грузії пояснить послам, що відбувається із Саакашвілі

 • 2190694 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Представники уряду Грузії найближчими днями зустрінуться з послами європейських країн, "щоб обговорити реальну ситуацію навколо Саакашвілі". Про це заявив віце-спікер парламенту Арчіл Талаквадзе після демаршу 27 країн ЄС, переданого до міністерства юстиції з висловленням стурбованості станом здоров'я ув'язненого колишнього президента Грузії, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

За словами Талаквадзе, дипломати отримають вичерпну інформацію.

При цьому він висловив подив у зв'язку з тим, що під час президентства Саакашвілі міжнародні організації не вдавалися до подібної форми протесту через порушення прав людини в Грузії, в тому числі поводження з ув'язненими.

«На жаль, я не пам'ятаю жодного демаршу під час президентства Саакашвілі, коли ув'язнених справді катували, коли в'язні справді вмирали через нелюдське поводження», – заявив Талаквадзе.

В уряді Грузії відкидають передачу Саакашвілі на лікування іншій країні. Влада Грузії наполягає, що розмови про критичний стан Саакашвілі є частиною піар-кампанії, а сам він злочинець, який симулює з метою домогтися свого звільнення.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі нещодавно заявив під час дискусії на Мюнхенській безпековій конференції, що Саакашвілі — «добрий актор» і його критичний стан — це інсценування.

Експертна група лікарів, скликана апаратом Народного захисника Грузії, на цьому тижні заявила про різке погіршення стану Саакашвілі та загрозу каскадного розвитку ускладнень, що може призвести до смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол передав владі Грузії звернення-демарш ЄС щодо Саакашвілі

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Грузії пояснить послам, що відбувається із Саакашвілі

     • 2190694 переглядiв

    Перший за 6 років роман Муракамі надійде у продаж у квітні

     • 1141712 переглядiв

    рф висунула умови продовження "зернового коридору"

     • 2518335 переглядiв