uryad-chekhiyi-vitrimav-votum-nedoviri

Уряд Чехії витримав вотум недовіри

 • 150272 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Уряд Чехії пережив вотум недовіри після 22-годинних дебатів у парламенті на тлі заяв опозиції щодо бездіяльності проти різкого зростання інфляції та цін на енергоносії. Про це УНН пише посилаючись на АР та Reuters.

Деталі

Законодавці зібралися у четвер та обговорювали пропозицію всю ніч перед голосуванням опівдні у п'ятницю. Під час дебатів Фіала висловив повну підтримку всьому своєму кабінету міністрів.

«Прем'єр-міністр Фіала та його міністри не в змозі керувати нашою країною... енергетична криза повністю вийшла з-під їхнього контролю», — заявив депутатам лідер опозиції Андрій Бабіш.

Правоцентристська п'ятипартійна коаліція на чолі з прем'єр-міністром Петром Фіалою має більшість у нижній палаті з 200 місць, що легко позбавляє дві опозиційні партії необхідної більшості у 101 голос, який потрібний при голосуванні в парламенті. Бабіш зміг заручитися підтримкою тільки 82 депутатів.

Колишній прем'єр-міністр Бабіш, мільярдер, який зазнав поразки на виборах минулого року, також звинуватив уряд у зв'язках з людьми, щодо яких ведеться розслідування за звинуваченням у корупції у скандалі, який змусив піти у відставку главу секретної служби.

Опозиція критикує урядові ініціативи щодо надання допомоги домогосподарствам та підприємствам, у тому числі оголошений цього тижня план підтримки енергоємних фірм за допомогою програми вартістю до 28 мільярдів чеських крон (1,15 мільярда доларів).

Фіала сказав, що його уряд виділив 177 мільярдів крон, або майже 3% валового внутрішнього продукту, щоб допомогти людям впоратися зі зростаючими цінами.

Доповнення

Уряд Чехії також планує скликати екстрену енергетичну нараду країн Європейського союзу наступного тижня. Чеська Республіка нині головує у блоці ЄС.

Бабіш раніше заявляв, що на виборах у січні він змінить Мілоша Земана на посаді президента.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Чехії витримав вотум недовіри

     • 150272 переглядiв

    У G7 погодилися на стелю цін на нафту з рф - заява

     • 168727 переглядiв

    Україна та ЄС проведуть Раду асоціації 5 вересня

     • 146342 переглядiв

    “МХП-Громаді” передав подарунки для першокласників

     • 340265 переглядiв

    В Україні педагоги-колаборанти потраплять під санкції: деталі

     • 136661 переглядiв