ukenru
uryad-asada-planuye-novu-masshtabnu-viyskovu-operatsiyu-na-pivdnya-siriyi-zmi

Уряд Асада планує нову масштабну військову операцію на півдні Сирії – ЗМІ

 • 7524 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Сирійська армія готується до масштабної наступальної операції у південній провінції Дар’а, для чого відправила туди в суботу велику кількість військової техніки. Про це інформує Farsnews із посиланням на місцеві джерела, передає УНН.

Колона, яка рухається для операції на півдні Сирії включає десятки танків, броньовані машини, ракетні системи, вантажівки з озброєнням та елітними військами Асада.

Армія сирійського президента уже мобілізувала тисячі солдатів для участі в майбутній операції, що може кардинально посилити його позиції у війні.

Відмічається, що однією з цілей майбутньої військової операції є бажання Асада отримати повний контроль над кордоном з Йорданією та ключовим переходом на території Насиба.

Військовий аналітик також заявив, що операція армії в Дар’ї буде розширена до провінції Кунейтри поблизу окупованого Голану, щоб покласти край присутності терористів у Південній та Південно-Західній Сирії.

Як повідомляв УНН, у результаті авіаударів по населеному пункту Зардана у зайнятій повстанцями провінції Ідліб в ніч на 8 червня загинули не менше 44 осіб. Про це повідомляє Сирійська наглядова рада з прав людини.

Раніше у Держдепі США заявили, що 7 квітня 2018 року під час атаки сил режиму Асада у районі Східна Гута у Сирії було застосовано хімічну зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу