ukenru
uriad-vidnovliuie-shchorichni-hranty-dlia-molodykh-vchenykh-ta-doktoriv-nauk

Уряд відновлює щорічні гранти для молодих вчених та докторів наук

 • 25438 переглядiв

Кабінет Міністрів схвалив проєкт указу про відновлення 77 щорічних президентських грантів для молодих учених та 20 грантів для докторів наук для підтримки їхніх досліджень. Конкурсний відбір наукових проєктів для молодих учених відновиться з 2025 року, а для докторів наук - з 2026 року.

Сьогодні Кабмін ухвалив проєкт указу  "Про внесення змін до деяких Указів Президента України щодо щорічних грантів Президента України молодим ученим та докторам наук".  Документ відновлює надання 77 щорічних грантів Президента  для підтримки наукових досліджень молодих учених та 20 щорічних грантів для здійснення наукових досліджень докторами наук.  Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міносвіти. 

Деталі 

Відтепер буде відновлено: починаючи з 2025 року — конкурсні відбори, а з 2026 року — надання грантів Президента України для молодих учених та грантів Президента України докторам наук для проведення наукових досліджень за результатами таких конкурсів.

Як повідомляється,  займатиметься проведенням конкурсів наукових проєктів на отримання грантів  Національний фонд досліджень.  Раніше конкурси наукових проєктів проводилися Державним фондом фундаментальних досліджень.

Парламент підтримав реформу фінансування вищої освіти: передбачає гранти на навчання20.03.24, 14:32 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Економіка