uriad-skhvalyv-zbilshennia-vydatkiv-na-oboronu-u-biudzheti-2024-ta-podatkovi-zminy-na-140-mlrd-hrn-shcho-peredbachaietsia

Уряд схвалив збільшення видатків на оборону у Бюджеті-2024 та податкові зміни на 140 млрд грн: що передбачається

 • 13189 переглядiв

Кабінет міністрів затвердив законопроект про збільшення видатків Державного бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн, переважно на оборону, а також зміни щодо підвищення податків, від чого очікується 140 млрд грн, включаючи зміни в оподаткуванні поштових посилок.

Кабінет міністрів затвердив законопроект про збільшення видатків Державного бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн, переважно на оборону, а також зміни щодо підвищення податків, від чого очікується 140 млрд грн, повідомив народний депутат з податкового комітету Ярослав Железняк у четвер, пише УНН.  

Уряд тільки що схвалив закон про зміни у Бюджет-2024 з підвищенням видатків на 500 млрд та податкові зміни на 140 млрд грн

- написав Железняк у Telegram.

"До речі, в законопроекті про підвищення податків від уряду будуть зміни по оподаткування поштових посилок. Ось ця норма говорить про те, що відправлення не будуть оподатковуватися ПДВ до 45 євро (а не 150 євро). І то не всі", - вказав нардеп.

Доповнення

Раніше Железняк повідомляв, що ідеться про зміни у Бюджет-2024, де передбачається збільшення на 495,3 млрд грн видатків на оборону: оплату праці з нарахуваннями - 77,9 млрд грн, військову, спеціальну техніку та обладнання - 256,1 млрд грн, будівництво військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд - 40,4 млрд грн, інші видатки - 120,7 млрд грн. Також, з його слів, передбачається скорочення видатків на 65 млрд грн.

"Для покриття додаткових видатків та забезпечення збалансування показників бюджету передбачено збільшити доходи загального фонду: державного бюджету на 214,5 млрд (тут і підвищення податків) + фінансування загального фонду бюджету за борговими операціями на 220 млрд гривень", - вказав Железняк.

Також Железняк повідомляв про урядовий законопроєкт про зміни до Податкового кодексу та іншого законодавства щодо підвищення податків на 140 млрд грн, який передбачає підвищення ставки військового збору.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі