uriad-skhvalyv-stratehiiu-rozvytku-rozpodilenoi-heneratsii-do-2035-roku

Уряд схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації до 2035 року

 • 25238 переглядiв

Кабінет міністрі України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року, яка передбачає перегляд існуючого підходу до розбудови енергосистеми. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Схвалено Стратегію розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року, яка передбачає перегляд існуючого підходу до розбудови енергосистеми, зокрема, в частині посилення її стійкості та гнучкості, у тому числі шляхом розвитку розподілених генеруючих потужностей, що можуть бути представлені газотурбінними, газопоршневими, когенераційними та іншими установками, об’єктами відновлюваної енергетики, установками зберігання енергії тощо

- написав Мельничук.

Він повідомив, що затверджено операційний план заходів з реалізації у 2024 - 2026 роках Стратегії розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року.

Доповнення

В Україні буде покращено алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень світла.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що в Україні відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією, білоруссю та у 20-ти кілометрах прифронтової зони.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі